Ikke hjemme for å kunne ta vare på blomster, sier du? Ingen fare, Nyli Blomster selger og leier ut kunstige blomster. I leieavtalen får du byttet dem ut regelmessig etter årstidene. Også til visninger kan du leie kunstige blomster. Blomstergjengen på Nyli kommer også gjerne på gratis befaring hvis du vil ha huset ditt eller bedriften din dekorert med blomster. Bryllup, eventer, begravelser og scenedekor. Nyli Blomster tar gjerne jobben, og kan skryte av gratis parkering.


– Bringer dere? får vi av og til spørsmål om. Det gjør vi, sier Janne Svensen på Nyli Blomster. Hun er tredje generasjon blomsterdekoratør. Det hele startet med hennes besteforeldre, Randi og Ole Larsen for cirka 70 år siden. De åpnet blomsterbutikk på toppen av Strømsbuveien i Arendal. Blomsterhjørnet kalte de butikken. Siden flyttet Randi og Ole bedriften sin til Nyli og til Torvet. Da tredje generasjon åpnet en butikk i bunnen av Strømsbuveien, som i tillegg er på et hjørne, var navnet gitt – Nyli Blomsterhjørnet.


– Blomsterhjørnet har bare trillet ned bakken og blitt til Nyli Blomsterhjørnet, sier Elin Svensen og ler. Hun er datter av Ole og Randi, og mor til Janne og Mette. Verken Elin eller noen av døtrene trodde de skulle gå i foreldrenes fotspor. Ingen ble presset til det, heller. – Etter seks måneder i klesbutikk bestemte jeg for å gi blomster en sjanse. Det har jeg aldri angret på, sier Elin Svensen. Døtrene Janne og Mette har tilsvarende historier. – Etter tre måneder på en bensinstasjon bestemte jeg for å prøve meg i mamma og pappas blomsterbutikk, forteller Janne. Mette er utdannet frisør, men valgte å gå inn i familiebedriften da Nyli Blomsterhjørnet åpnet i 2012. Spørsmålet er – blir det en fjerde generasjon? Vanskelig å spå, for Jannes datter er bare 1 ½ år. Hun heter Mali. Det betyr visst blomst på thai.