Kari Bulien er Kystpleddets ­skaper, født og oppvokst i kystbyen ­Arendal. Karis livslange fasinasjon av havet gjenspeiler seg i pleddets motiver. Kystens kultur symboliseres med sjø og himmel, båter og fyr, måker og fisk og sjømerkene som veileder langs skipsledene. Motivet vokste frem på et pledd som Kari laget på vevkurs i Sverige sommeren 2013. På kurset lærte hun å bruke dragrustning, en vevteknikk som gjorde det mulig å «­tegne» med veven. Kari grep mulighetene til å ­designe et unikt pledd.
Kystpleddet lå gjemt i flere år. Våren 2017 ble pleddet satt i produksjon hos Røros Tweed i samarbeid med Kristin Tvedt Heien ved Husfliden i Arendal. Kystpleddet er et norsk produkt av norsk ull, helt i samsvar med Kari Buliens intensjoner. Et mykt og lett kvalitetspledd av norsk lammeull, 130 x 200 cm.

Pleddet blir i første omgang produsert i to fargekombinasjoner, blå/hvit og lys grå./hvit Det grå pleddet gjenspeiler svaberg med skjellrur, ofte også fargene på sjømerkene. Det blå pleddet gjenspeiler himmelen og havet med skumsprøyt. Kantene i oransje gjengir blant annet den fargerike messinglaven som forekommer på svabergene, tangen og de sterke fargene som finnes under vann. Selv om Karis inspirasjon er tilknyttet Sørlandet, symboliserer pleddet hele den norske kysten med hvite hus, seilbåter og fyr som ligger på rekke og rad hele strekningen fra øst til nord.