Hisøya er langstrakt og innholdsrik med sine 10 kvadratkilometere. Her er det både flotte badeplasser, landlige gårder og skog med bugnende kantarellsteder. Og et par spisesteder du bør besøke. Omtrent der hvor saltvannet går over i ferskvann, ligger Kokkeplassen som fra tidligere tider var det stedet nederlenderne hadde sitt kokested da de skulle hente tømmer. Her kokkeleres det fortsatt. Restauranten Hjemme hos Wenche har besøkende hele året, og hun driver også ferieleiligheter her. Bryllup, sommerfest med jobben, en romantisk middag – alle er hjertelige velkomne hos Wenche, bare du ringer på forhånd. Når den beste maten skal serveres, med gode, kortreiste råvarer, og med ekte hjertevarme, må det planlegges. 

– Jeg er opptatt av godhet, omsorg og glede i alle ledd. Her skal du føle deg som hjemme. Her skal du finne ro, stillhet og kjenne at pulsen går ned. Jeg bygger på de samme verdiene som farmor og farfar hadde likt. Dette stedet har vært i familien siden 1889. Vi har bodd her siden 1985, sier Wenche, som har tittelen den lykkelige eier, driver og drømmer.


Hun er ute i Champagnehagen og plukker litt roseblader, eplemynte og flere andre urter som skal brukes i maten til kveldens selskap. På kjøkkenet er tre kokker i full sving med å koke kraft. Her lages alt fra bunnen av, på tradisjonelt vis. Hjemme hos Wenche er lokalmat-ambassadør for Lokalmat i Aust-Agder, og her er de stolte av å bruke kortreist mat og drikke. Wenche har funnet oppskriften på det som gir livet verdi, og gjort det til et levebrød og familiebedrift.

– Alle er velkommen hit til oss, året rundt – det er bare å ringe å bestille bord, sier en sprudlende Wenche mens hun legger nyperosene hun nettopp har plukket til tørk i tørkemaskinen.


Hun vet godt hva slags te stamgjestene liker aller best. Det er sånn det er å være hjemme hos Wenche. Her føler du deg alltid velkommen. Barn også. Mens de voksne koser seg ute i Champagnehagen, tar Wenche gjerne barna med på en liten rundtur i hagen for å plukke litt jordbær eller blåbær. Ingen er for små til å få den beste oppvartning her.