Det tidligere industriområdet på Vindholmen, sentralt i Tromøysund, vil snart forvandles til en ny og fremtidsrettet bydel, bygget for at alle mennesker skal kunne trives. Her kan du oppfylle drømmen om å bo urbant ved vannet, med brygger og badeplass rett utenfor stuedøren din. – Vi har virkelig ønsket å gjøre det mer folkelig å bo ved vannet, for alle. sier arkitekt Lin Skaufel i det danske arkitektkontoret Everyday Studios. – Vår drøm er at det skal være like fantastisk å være gammel og ha et sted man kan bo hele livet, som å være barnefamilie og leve ut småbarnslivet på en lett, sosial og verdifull måte, Lin har erfaring fra store, urbane utbygginger, men konkluderer med at selv den hippeste hipster til slutt søker fellesskap, naboskap og praktiske løsninger når han eller hun skal bosette seg.

Bydelen for alle
– En ny og fremtidsrettet bydel passer inn i våre tanker om utviklingen av Arendal. Arendal trenger et stort og ambisiøst boligprosjekt som kan sette oss mer på kartet, sier Mike Fuller-Gee, sjefsarkitekt og byplanlegger i Arendal kommune. I tillegg til spennende arkitektur med mange boherligheter, så er det viktig for utbyggerne at Bryggebyen blir attraktiv bydel for alle Arendalitter. Før industrien tok over, var Løkholmen et populært badested. Nå skal denne holmen, og landområdet innenfor, rustes opp til et innholdsrikt og vakkert friområde, og gis tilbake til byen befolkning. Her vil alle være velkommen for å bade og kose seg i solen.

Naboskap med muligheter
Lillepollen blir et av Bryggebyens mange sosiale samlingssted. Her kan man legge til med båten, og møte hyggelige mennesker på bryggekanten, bare en kort padletur fra Pollen i Arendal sentrum. – Konseptet Bryggebyen bygger på at du deler med naboene. I Bryggebyen har alle en felles brygge hvor naboskapet kan utfolde seg. Det er her du kan trekke opp kajakkene. Her kan du og dine naboer samles rundt fellesgrillen, nyte et måltid rundt et langbord mens barna danner nye vennskap på lekeplassen, sier arkitekt Lin Skaufel. Også Mike Fuller-Gee ser for seg at vi i fremtiden vil være mer opptatt av delingsøkonomi, kollektivtilbud, el-sykkel, hurtiglading av el-biler og lignende. Urbaniseringen øker, og folk vil søke tettere sammen. I Bryggebyen vil man få muligheten til å leve livet sammen, og dele opplevelser, fritid og fellesskap på en positiv måte.

Byen beste tomt
Krøgenes bydelsenter ligger en kort spasertur unna. Kort vei til skole og barnehage, og passerende busser hvert tiende minutt, gjør hverdagen enkel.
Prisnivået vil også passe for mange. Det blir noen dyre leiligheter for de som ønsker å bo ekstra flott, og mange gode boliger på ulikt prisnivå, og derfor noe for de fleste. Størrelsen på Bryggebyen Vindholmen tilsier at prosjektet vil ha et tilbud som matcher drømmene til folk flest, og ikke bare en spesiell målgruppe.
– Vi tenker på Vindholmen som byens absolutt beste tomt. Den ligger så flott til med sol og sjø, og vi ønsker nå å transformere et industriområde med viktige arbeidsplasser i mange år, til et veldig bra sted å bo. Arendals Fossekompani ønsker med dette prosjektet å bygge Arendal videre, sier utbygger og konserndirektør i Arendals Fossekompani, Torkil Mogstad.

Et løft for hele byen
– Bryggebyen er et visjonært prosjekt vi aldri har sett lignende til i Arendal. Vi vet at et godt boligtilbud tiltrekker seg både næringsliv og god kompetent arbeidskraft til Arendal. Det trenger vi, og dette vil styrke hele regionen. Hele Arendal kan glede seg, avslutter byarkitekt Mike Fuller-Gee. Våren 2019 begynner salget av byggetrinn 1. Da blir det mulig å sikre seg en av leilighetene ytterst på Piren, med sjø på tre sider. Allerede nå kan du melde din interesse på bryggebyen.no.