Wenche Sveum Eliassen er en av regionens mest erfarne på dette feltet. Til daglig jobber Wenche som salgskonsulent hos Block Watne i Aust-Agder. Når hun skal beskrive hvordan de oppfyller det vi ­sørlendinger egentlig drømmer om, gløder hun smilende og forklarer: ”Dagens bolig­kjøpere ønsker å bo i boligdrømmen nå, ikke om flere år. Derfor har vi gjort alt arbeidet ferdig. Hos oss kan kunden flytte rett inn i boligdrømmen”. Wenche forklarer at de fleste av Block ­Watnes kunder innser at de har­ ­begrenset av tid og ressurser til å gjennomføre bolig­prosjektet sitt selv. Kunden er lei av ­krevende prosesser, for mye egeninnsats og all risikoen de må ta underveis. Og best av alt; det lønner seg.

DE BESTE VELGER DE BESTE
Block Watne har sammen med utvalgte partnere spesialisert seg på å levere akkurat det boligkjøperne ønsker seg. Det å sette alt sammen til den helheten og i den standarden dagens kunder faktisk trenger og ønsker, og få alt på plass til tiden slik at bolig­drømmen er til å leve i så fort som mulig – det er ­nettopp hva kundene foretrekker. Dette er en nøkkelferdig boligdrøm. Wenche Sveum Eliassen trekker frem to av de viktigste partnerne for ­presentasjonene av selve sluttproduktet: ”Vi har valgt å ­samarbeide med de beste; Bohus Hartvig ­Olsen og Ingemann Ellingsen. De er ­solide, har høy faglig kompetanse og er lokale ­leverandører som er fantastiske å ­samarbeide med. Vi er et utrolig bra team!”

PÅ VEI INN I BOLIGDRØMMEN
Ole Petter Larsen hos Bohus Hartvig ­Olsen bryter ivrig inn og forteller hvor ­effektivt og profesjonelt de jobber sammen om ­visnings­boligene: ”Etter snart 15-års ­samarbeid har vi funnet måter å jobbe på som gjør at vi sammen kan levere krevende og store innredningsprosjekter, og hvis det trengs; på ganske kort varsel også. Det vi før brukte lang tid på, løser vi i dag svært ­sømløst og ­effektivt. Nå kan vi markedet på en helt ­annen måte enn da vi starter. ­Dessuten er kunden blitt mer bevisst på hva de ønsker seg”. ”Vi har lært hva som skal til, og vi i Bohus Hartvig Olsen har rigget oss for å til ­enhver tid ha utvalget, den faglige assistansen og produktene som trengs for å være den kvalitetsleverandøren Block Watne trenger gjennom hele året. ” ”Wenche er liksom kapteinen vår, smiler Ole Petter stolt før han fortsetter: ”..og vi er på pletten for å klargjøre hver boligdrøm Wenche og Block Watne skal vise frem. Det er både gøy og spennende å ­samarbeide med en så stor aktør som Block Watne. Det ­utfordrer, og vi leverer. På tiden”, ­poengterer Ole Petter i Bohus Hartvig Olsen. I ­bakgrunnen nikker Wenche Sveum Eliassen og hun viser tydelig at hun er helt enig.

DETALJENE TELLER
I visningsboligene er absolutt alt tenkt på, og selve prikken over i’en er de skreddersydde gardinene. Knut Ellingsen eier og driver en av Arendals eldste forretninger; ­Ingemann Ellingsen, som i over 115 år har ført alt ­innenfor tekstil til hus og hjem. ­Forretningen er viden kjent for sin gode ­service og ­kvalitet.
Knut forteller at hver gang Wenche og Block Watne er i gang med nye prosjekterte boligområder eller leilighetskompleks er det alltid spennende for Ingemann ­Ellingsen å få være med som ­underleverandør på visningsboligene. Forretningen har et bredt utvalg av gardiner, egen systue og ­montør. Fagfolkene hos Ingemann ­Ellingsen forstår solskjermings­behovene og ­finner ­kvalitetsgardiner eller ­lifter som er ­tidsriktige, stilsikre og som ­passer en bred kundegruppe”, forklarer Knut og utdyper:
”Kunder ønsker smarte løsninger som forskjønner og forenkler hverdagen. ­Solavskjerming er mye viktigere enn mange først tror, og det gir stor glede når kunden forstår og opplever hva ­profesjonelle faktisk kan levere, og hvor viktig det er for boligen og de som bor i den å velge gode løsninger som virker dag etter dag”.

OM Å LEVERE BOLIGDRØMMER HVER ENESTE DAG
”Gjennom lang erfaring vet vi i Block Watne hva kunden foretrekker. Våre ­gjennom­tenkte planløsninger utnytter ­arealet. God romfølelse er veldig viktig. Vi utstyrer alle våre boliger med tidsriktig og solid ­innredning av god klasse. Kunden ­krever svært høy kvalitet i absolutt alle ledd, og det gir Block Watne dem”, forteller ­Wenche ­Sveum Eliassen.

TREFFER KUNDENE RETT I HJERTET
Ole Petter: ”Når vi styler sammen med ­Wenche visningsboligene viser vi at vi ­virkelig treffer. Ingen ting er mer ­tilfredsstillende enn å få høre fra megler hvordan ­potensielle boligkjøperne omtrent ikke vil forlate ­boligen etter visningen. De vil flytte rett inn. Aller helst dagen derpå. Og de ønsker å overta alle møblene, de ­skreddersydde gardinene og alt interiøret som er nøye gjennomtenkt og utplukket til hver visningsbolig”. Wenche utfyller der Ole Petter slapp, og forteller at: ”Selvsagt selger vi ­visnings­boligene, med absolutt alt som er plassert der – akkurat slik boligkunden så på visningen. Det er kamp om disse visningsboligene. De selges fort. Ofte har vi lange ventelister på dem. Nærmere boligdrømmen enn dette kommer man nemlig ikke”, smiler Wenche.

PROSESSEN FRA A – Å
Med en gang tomt og eiendommer er ­ervervet, er boligprosjektene for lengst i full gang. Det jobbes alltid i lange perspektiver hos Block Watne for å være klare og raske for å få tak i arealene som trengs til de ulike prosjektene. Analyser av behov, marked, hva slags bomiljøer som trengs og er mulig å lage er aller første del av hele prosessen - Vite hva som trengs i akkurat det området og i den ­regionen. Block Watne jobber i flere år for å få tak i de rette arealene for sine ­prosjekt. Alt er nøye planlagt.

DET GODE LIV
Hva er så det gode liv? For mange er det viktig å bli kjent i det området hvor du ­ønsker å flytte, finne ut ­reisevei til jobb, skoler, barnehage og for ­eksempel ­offentlig kommunikasjon, butikk og ­fritidsaktiviteter. Ønsker du trygg skolevei, lekeplass, kort vei til friluftsliv, utsikt? Du har drømmen – Block Watne har mest sannsynlig boligen.

PLASS TIL ALLE OG ALT
Planløsningen er ofte alfa og ­omega. En ­liten bolig kan bli stor nok i ­massevis og helt perfekt ­dersom ­planløsningen er optimal. Det beste med en helt ny ­bolig er ­gjennomprøvde og ­optimaliserte plan­løsninger basert på dagens behov. Boligdrømmen kan være nærmere enn du tror.