Møbelagenten som dukket opp hos Hartvig Olsen i 1959 visste tydeligvis hva han gjorde. Hartvig var den fødte møbelselger. Selv om pappa aldri mer rakk å trekke om møbler mer, var det nettopp fagkunnskapen hans som møbeltapetserer som var selve bærebjelken for ”Hartvig Olsens møbler”.

GENERASJONER MED ERFARING

Hele familien var i sving, og ryktene går om at det var mamma Solveig som var den aller beste selgeren av dem alle. De fire barna har i tur og orden også hatt jobber både på meieriet som lå vegg i vegg med møbelbutikken, og som grønnsaksselgere på Torvet i Arendal sentrum.

TREDJE GENERASJON

I dag drives Bohus Arendal av de to yngste brødrene, Egil og Jan Olsen, og nevøen Ole Petter Larsen som er sønn av Egil og Jans søster Reidun.

–Allerede da jeg var i militæret spurte pappa om hvem av oss søsken som ville overta. Han mente at det var på tide å gjøre et valg, forteller Egil.

–I en periode var alle vi fire søsken involvert i den daglige driften. Nå er det oss to yngste brødre som styrer skuten sammen med vår søster Reiduns sønn, Ole Petter, forteller Jan.

SMARTE ENDRINGER

Helt siden de fire barna overtok farens livsverk i 1982 har de mangedoblet butikk og lagerarealene mange ganger. En av de største endringene skjedde i 1999 da vi kjøpte nabotomta meieriet og etterhvert utvidet lageret i 2005. Det gjorde logistikken og den daglige driften mye smartere og svært effektiv.

–Det skjer noe hele tiden. Vi bygger ut kontinuerlig, sier Jan og Egil. Men, nå er vi store nok, konkluderer de begge.

NETTBUTIKK PÅ VEI

Bransjen digitaliseres og vi henger med på de smarte digitale endringene. Vi gleder oss til tidlig i 2017, for da kommer Bohus-kjedens nettbutikk. Det er både nødvendig og veldigspennende.  Brødrene tar opp smarttelefonene og demonstrer i tillegg hvordan alle ansatte på Bohus Arendal raskt kan scanne koden på varen med telefonene sine og få opp både pris og lagerbeholdning. Stort mer effektivt kundeservice enn det går det neppe an å gi?

TRAVLE DAGER

De blide eierne av Bohus Arendal skryter uhemmet av sine ansatte.

–Det er et teamwork, sier Egil og fortsetter: nå er vi til sammen 16 ansatte fordelt på 13 årsverk. Vi er en sammensveiset gjeng som har det gøy på jobben.

HARTVIGS FILOSOFI

Den gang da Egil og Jan overtok sammen med broren Herman og deres søster Reidun, ble de stilt et viktig spørsmål. Kunne de svare riktig på det, ville de være i stand til å føre livsverket hans videre, mente faren.”Hvis dere skal klare å drive butikk må dere takle reklamasjoner og ordne opp for oss. Vil dere det?”

FØRST UTE MED TRENDENE

Enten det gjelder utvidede åpningstider, innkjøp, kundeservice og de lokale handlevaner - Bohus Hartvig Olsen er alltid raskt på og følger nøye med på trendene i Europa.

–En av verdens største møbel- og interiørmesser skjer i Køln, og dit reiser vi for å kjøpe inn og bli inspirert. Stockholm og Paris er også byer vi besøker mye og følger med på.

Kundene får transportert varene dit de ønsker. Normalt er dette området fra Risør til Lillesand - og til Hovden og Rauland. Men, ryktene går om levering til karibien, Afrika, USA og Spania også. Slikt skaper fornøyde kunder!

BOLIGPROSJEKTER OG VISNINGSLEILIGHETER

Bohus får mange store innrednings- og interiøroppdrag fra entreprenører med krevende boligprosjekter. Fagpersonene hos Bohus Hartvig Olsen leverer  innredning og interiør fra A–Å, i tillegg til å foreslå løsninger for fargepaletter, materialvalg og tekstiler for å skape helhetlige løsninger.

Et annet voksende marked er visningsleiligheter, både de nybygde og for privatmarkedet.

–Vi er ofte inne i prosjekter i oppdrag fra eiendomsmeglere, entreprenører og de som skal bygge for å selge. Da setter vi sammen møbelpakker som tilbys med visningsobjektene, forteller Berit Vildalen, innkjøpsansvarlig for interiør, interiørstylist og dekoratør.