På Romstølen på Myra har det reist seg et flott boligkompleks bestående av lyse og trivelige leiligheter. Allerede i januar flytter de første leietakerne inn. Og det er plass til flere.

Vi vet dessverre at det er mange som blir sittende mye hjemme alene etter hvert som de blir eldre. Hos oss vil de eldre få en innholdsrik alderdom! Og tenk så godt for oss barn å kunne vite at mor og far har en meningsfylt hverdag når vi selv føler oss skviset i tidsklemma og ikke kan være hos dem så mye vi ønsker.

–Her skal det bli godt å bli gammel, smiler prosjektleder Irén Matheussen.

I Alerishuset får seniorene en meningsfylt hverdag med tilbud om alt fra turer, til fysisk aktivitet, kulturelle opplevelser, til egen kokk med fokus på næringsrike smaksopplevelser. Skulle noen ha lyst til å ta ett glass vin til maten, er dette helt i orden.

De bor her jo, så om det er noen som ønsker å kose seg med ett et glass vin så er det selvfølgelig ingen som sier noe på det.

Og det kan være hyggelig å ta en skål med naboen!
For her får man en gylden anledning til å utvide sitt sosiale nettverk på sine eldre dager.

Alerishuset på Myra får også egen kafé for alle som ønsker å komme innom. Huset har eget "hotellrom" og egne lokaler for større arrangementer.

Vi er også i gang med å danne en egen klubb for alle seniorer som ønsker å være med på våre ulike aktiviteter. Et nettverk for alle eldre i kommunen. Dette huset skal fylles med liv og alle er hjertelig velkommen til å bli med i Aleris seniorklubb, forteller prosjektlederen.

Til tross for at målgruppen er friske seniorer, tas det høyde for at vi alle blir eldre.

Gunn-Marit Ravnå har ansvaret for å etablere egne pleieleiligheter som beboerne kan benytte om sykdom eller alderdom etterhvert skulle føre til endret pleiebehov. For beboerne i Alerishuset får også tryggheten ved at om man skulle blir syk, så er det noen og passer på. Noen uten stoppeklokke. Hele døgnet.

Alle våre beboere får "Aleris standarden". Denne forandrer seg over tid med hver enkelt beboer. Noen trenger mer bistand enn andre og for noen kan behovet i perioder være stort. I andre perioder, mindre, understreker regiondirektør Vidar Aanby.  Skreddersøm lages ikke av skredderen alene. Vi må finne ut hva skreddersøm betyr for den enkelte. For vår kunde. Slik kan vi på sikt bidra til at man kan bo hjemme svært lenge og ikke ha behov for sykehjemsplass, poengterer Vidar Aanby.

Det er lett å forstå at Aleris ikke er noen lettvekter innen helseomsorg. Og vi er heldige som har dem i Arendal!